14 Nisan 2011 Perşembe

İzmir’in ilklere imza atan projesi Karşıyaka’da yükseliyor

İnşaat sektörünün 3 başarılı ve öncü firması Türkerler, Durmaz ve İZKA İzmir Karşıyaka’da Mavişehir Park Yaşam’ı hayata geçirmek için kolları sıvadı.

İzmir Karşıyaka’da temelleri atılan Park Yaşam Mavişehir Konut Projesinin tanıtım toplantısı İzmir Swissotel’de düzenlendi. Projeye imza atan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Durmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Durmaz, İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum toplantıya katıldılar.

Konut, alışveriş merkezi ve ofisin yanı sıra otelin de yer almasının planlandığı projenin yatırım maliyetinin 350 milyon lirayı bulması beklenirken, konut satışından elde edilecek hasılat 256 milyon lira olarak belirlendi.

Bölgeye güveniyoruz

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker basın toplantısında yaptığı konuşmasında İzmir’i tanıdıklarını belirterek “İzmir’e çok güveniyoruz ve onları tanımak istiyoruz. İzmirgaz şirketinde edindiğimiz tecrübeleri bu konut projesinde İzmir’lilere sunmak için bir araya geldik. Kendimizi gönülden İzmirli olarak görüyoruz. Zira 2005 yılında lisansını alarak faaliyete başladığımız, ülkemizin en önemli şehir doğalgaz dağıtım projelerinden biri olan İzmirgaz şirketinin kurucu ortakları arasında yer almaktayız. Şirketimizin yatırımlarındaki hızı ve başarısı, İzmir’e yıllık toplam doğalgaz tüketiminde, Türkiye’de 2.sıraya taşımış durumdadır. Bu ilerleme ve İzmir’e duyduğumuz güven, bizi İzmir’de, Avrupa standartlarında, konforlu, sağlıklı, güvenli bir yaşam sunan özel bir gayrimenkul projesinde yer almaya teşvik etti.”dedi. Türker bu bölgede bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi olduğuna da dikkat çekti.

‘İzmir’in “balkon ve teras” sevdasını unutmadık’

İzmir halkının nasıl bir ev istediğini iyi bildiklerinin altını çizen Türker, “ Biz Park Yaşam Mavişehir’in, İzmir’in kentsel dönüşümü için çok önemli ve İzmir’e ilkler getiren bir proje olduğuna inanıyoruz. Öncelikle, bu projede klasik konut metrekarelerinin dışına çıktık ve İzmir’lilerin daha geniş, daha ferah evlerde mutlu yaşaması için daire metrekarelerini daha büyük tasarladık, tavan yüksekliklerini 2.70 metre olarak gerçekleştirdik. Bu bize ne kazandırır? Bu bize daha yüksek maliyet getirir ama Park Yaşam Mavişehir’li olanlar geniş alanlarda, ferah evlerinde yaşayacakları için buna değer görüyoruz. Öte yandan İzmir’in olmazsa olmazları arasında yer alan “balkonlu, teraslı ev” kriterini de unutmadık. Özellikle bu iki alanı daha geniş ve daha ferah bir hale getirmek için özel olarak üzerinde durduk.

Kapalı yüzme havuzu olan ilk proje

Türker; “İzmir'in kentsel dönüşümü için önemli bir proje hayata geçiriyoruz ve İzmir'e ilkleri getiriyoruz. İzmir'de ilk kez bir projede otopark binaların altına girdi, ayrıca kapalı havuz inşa edildi. Bir ilke imza attığımız için oldukça mutluyuz" dedi. 32 bin 104 metrekare alan üzerinde inşa edilen proje, konumlandırılan 21 – 24 katlı 4 adet blok, 5 katlı 3 adet blok toplam 521 daireden oluşuyor. 7 blokta 27 ayrı mimari tipte daire seçeneği olan projede daireler 70 ile 300 metrekare arasında değişirken, fiyatları ise 174 bin liradan başlayıp, 800 bin liraya kadar uzanıyor. Ayrıca Park Yaşam Mavişehir, sahile ve hafif raylı metro istasyonuna 2 dakika uzaklığıyla da dikkat çekiyor.

Maketsiz 60 daire sattı

1 hafta önce önce satışlarına başlanan projede maket bile olmadan 60’ın üzerinde daire sattıklarını söyleyen Park Yaşam Mavişehir Satış ve Pazarlama Direktörü Oğuz Kaan Karaer projenin yüzde 40'ını bir ay içinde satmayı planladıklarını söyledi.

12 Aralık 2012’de saat 12.12’de teslim

Durmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Durmaz, projenin teslim süresinin 24 ay olduğunu ancak kendilerinin bunu erkene aldığını belirterek, hatırda kalan bir tarih verdi.. Durmaz, projeyi 12 Aralık 2012’de saat 12.12’de bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil ise, bu projenin Emlak Konut GYO’nun en yüksek hasılatlı projesi olduğunu vurguladı.


Kaynak: Hurriyet Emlak Yaşam Eki - 14.04.2011

Hiç yorum yok: