26 Nisan 2011 Salı

Vize kalktı, Ruslar gayrimenkule yönelecek

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, 2 ülke arasında kalkan vizenin Türk turizmine pozitif etki yapacağını bildirdi.Rus turizmci Andrey Baranov, vizenin kalkmasıyla birlikte Rus turistlerin başta Antalya olmak üzere Akdeniz ve Ege Bölgesi kıyılarında tatil yapmalarının yanı sıra gayrimenkul alımına da yönelteceğini vurguladı. Baranov, Rus turistlerin Türkiye'de en fazla gayrimenkul aldığı yerin Antalya merkez, Alanya, Side, Kaş Kalkan ve Belek olduğunu kaydetti.

Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde siyasi olaylar ve belirsizlik sonrası Tunus, Mısır ve Ürdün'e Rus turist göndermediklerini bildiren Baranov, 2011 yılı içinde bu ülkelere hiç turist göndermeme kararı aldıklarını kaydetti. Yeni sezonda Mısır ve Tunus'a giden elit Rus turistleri Türkiye, İspanya ve Hindistan'a yönlendirdiklerini belirten Baranov, geçen yıla göre bu sene Antalya'ya gelen Rus turist sayısında yüzde 20'lik artış beklediklerini ifade etti. Baranov şunları söyledi:

"Yıl sonuna kadar Mısır ve Tunus'a Rus turist göndermeyi yasakladık. Geçen yıl firmamız 50 bin Rus turisti Mısır ve Tunus'a tatile göndermişti. Bu yıl bunu Türkiye'ye kaydırdık. Türkiye ile Rusya arasında vizenin kalması Rus turizmcileri çok sevindirdi. Geçen yıl olduğu gibi 2011'de de Rusların dünyada birinci sırada tatil yapacağı yer Türkiye'de Antalya olacak. Vizenin kalkması Rusların tatil yapma yanı sıra Antalya merkez, Kemer, Alanya ve turistik yörelerde gayri menkul alımını çoğaltacaktır."

Öte yandan Rus turizm uzmanı ve Molbaly Turizm Seyahat Acentesi Türkiye Sorumlusu Asım Baştuğ, 2 ülke arasında vizenin kalmasının Ruslar için Antalya'yı daha cazip hale getirdiğini belirtti. Zengin ve varlıklı Rus turistlerin Antalya'da tatil yapmanın yanı sıra gayrimenkul almaya da başladığını belirten Baştuğ, son yıllarda Alanya'da Ruslara karşı villa satışının arttığını kaydetti. Rusların genelde Antalya merkez, Kemer, Alanya, Kızılağaç Turizm Bölgesi, Side ve Belek'e geldiğini belirten Baştuğ, en fazla gayri menkul aldıkları yerinde alanda olduğunu kaydetti. İki ülke arasında vizenin kalmasıyla birlikte Rus turistler için Mersin bölgesininde cazip hale geleceğini bildiren Baştuğ, Rusların Antalya Gazipaşa ile Mersin'in Silifke ile Anamur ilçelerinden villa alabileceğini dile getirdi.

Kaynak: 1insaat - 21.04.2011

Hiç yorum yok: