7 Ağustos 2011 Pazar

50 milyon dolarlık beş yıldızlı okul

Gediz Üniversitesi, Seyrek’e son teknolojiyle donatılan akıllı kampus kurdu. Mimarisiyle de dikkat çeken binalarda dünya standartlarında eğitim veriliyor

Gediz Üniversitesi, İzmir Seyrek’te 50 milyon dolarlık yatırımla kurduğu kampusüyle dikkat çekiyor. Mimarisiyle büyüleyen binalar; donanımı, eğitim ve sosyal imkanlarıyla da hayran bırakıyor. Toplam 5 bin 500 öğrenci kapasiteli kampuste; 84 derslik, 22 amfi, 9 laboratuvar (nanoteknoloji, 2 bilgisayar, network, 2 elektrik-elektronik, simülasyon-ergonomi, mekanik, makine dinamiği), 6 mimarlık stüdyosu ve kütüphane bulunuyor. Her köşesi ileri teknolojiye sahip akıllı kampuste engelliler için de tüm ayrıntılar düşünüldü.

Güzellik merkezi de var
Gediz Üniversitesi, öğrencilerine modern ve keyif dolu yaşam alanları da hazırladı. Sağlıklı yaşam merkezi, sergi salonları, kitapevi, kulüp odaları, spor salonu, 500 kişilik amfitiyatro, sinema, güzellik merkezi, kafeterya, restoranlar ve 600 kişilik gösteri merkezi, öğrencile ayrıcalıklı eğitim ortamı sunuyor.

Bir yılda tamamlandı
Rektör Prof. Seyfullah Çevik, Gediz’in bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktığını söylüyor. Prof. Çevik, bir yıl gibi kısa sürede kurulan kampusün, Gediz’in gücünü ve farkını ortaya koyduğuna işaret ediyor, şöyle konuşuyor: “Ege’nin incisi güzel İzmirimize ancak böyle bir kampus yakışırdı. Böyle bir eğitim yatırımı kazandırdığımız için gururluyuz. Yabancıların da yer aldığı deneyimli akademik kadromuzla, yeni bilim insanları, genç girişimciler, başarılı gençler yetiştirdikçe sevincimiz taçlanacak.”

Kaynak: Milliyet Ege - 25.07.2011

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ege & İzmirin eğitim dalındaki yatırımları sevindirici bir haber. Umarız yakın gelecekte İzmir, Türkiyenin Harvard - Princeton'u olacak...

Unknown dedi ki...

Harward ve Princeton olur mu bilmem ama Leeds Metropolitan Üniversitesi diploması vereceği kesin.. Öğrencier Çift Diploma Sahibi Olacaklarmış !! http://www.gediz.edu.tr/Haberler_Gediz_Sayfalar.php?id=656600 ehh ne diyelim.. gerçi parayı verdin mi daha bir sürü diploma alabilirsin ama .. :)