21 Ağustos 2011 Pazar

İkinci İkiz Kuleler ‘İş Yatırım’la geliyor

İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İŞ GYO), Yeni İzmir Projesi kapsamında Bayraklı’da yeni bir projeyle İzmir’e 150 milyon dolarlık yatırım başlıyor

İzmir ikinci ikiz kuleleri’ne “İş yatırım”la kavuşuyor. Halen askıda olan planların kesinleşmesinin ardından İş GYO, alışveriş merkezi, konut ve home-ofis’lerden oluşacak İzmir Projesi’nin temelini yıl sonuna doğru atacak. Türkiye İş Bankası’nın bir iştiraki olan İş GYO’nun, İzmir projesinin mimari tasarımı Ağa Khan ödüllü Mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyacak. Arolat imzalı proje İzmir’in geleneksel yaşam tarzını ve modern mimariyi birleştirecek özgün bir konsept ortaya koyacak. Proje tüm yönleriyle İzmir gibi ferah ve İzmirli gibi şık olacak. Projenin yatırım değerinin ise 150 milyon ABD doları olacağı belirtiliyor.

İki semt arasında
Bayraklı’daki Adliye Sarayı’nın güneyinde, Ankara Caddesi’ne cepheli 18 bin 392 m2’lik alanda gerçekleştirilecek olan proje, kentin dört ana karayolu koridorunun kesiştiği, çok önemli bir nokta olma özelliği taşıyor. Yeni kent merkezi olarak ifade edilen bölgedeki proje, şehrin iki önemli merkezi durumundaki Karşıyaka ve Konak arasında kurulan bir köprü niteliğinde olacak. İki yüksek yapı şeklinde tasarlanan projede yapılar birbirinden farklı yükseklikte tasarlanmış bulunuyor. 

Alışveriş zevk olacak

Yeni yapılanan ve gelişime açık bir alanda konumlanan proje, 2 adet kuleyi ve AVM’yi bir arada bulundurması ile farklı ihtiyaçlara çözüm sunuyor. Yaklaşık 27.000 m2 alana sahip olacak alışveriş merkezinin aynı zamanda bir buluşma noktası, yaşam ve kültür merkezi olarak geliştirilmesi planlanıyor. Projenin konut ve home-ofis bölümlerinde ise 85 metrekareden 410 metrekareye kadar 176 ünite yer alıyor.

Kaynak: Milliyet Ege - 21.08.2011

Hiç yorum yok: