5 Ağustos 2011 Cuma

Seferihisar'a 284 odalı dev pansiyon

Farklı bir yaşam tarzını öngören sakin şehir (cittaslow) anlayışına sahip Türkiye'nin ilk kenti Seferihisar'da turizm tesislerinin yatak kapasitesi sorununu aşmaya çalışan belediye, tarihi Sığacık Kalesi içindeki tüm evlerin birer odasını tatil köyüne benzeyen merkezi bir sistemle pansiyona çevirecek.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede günübirlik turizmin yanı sıra pansiyonculuğu geliştirmek üzere bir proje hazırladıklarını belirterek, pansiyonculuk yapmak isteyen bölge halkına destek sağlayan bir sistemi devreye sokacaklarını anlattı. Sığacık Kalesi'nin içinde 284 ev bulunduğunu dile getiren Soyer, evlerin sit alanı olması nedeniyle yıllardır bakım ve onarımının yapılamadığı söyledi. Evlerin restorasyon projesini hazırladıklarını ve uygulama sürecine başlanacağını belirten Soyer, şu bilgileri verdi:
Yeni bir model
"284 evi yeni bir modelle pansiyon olarak kullanmaya başlayacağız. Her evin 1 odasını turizme açmayı hedefliyoruz. 284 odalı bir tatil köyü gibi bir bütün olarak bu evlerin organizasyonunu yapacağız. Ev sahiplerine istenen konfor standartlarına ulaşılması için yapacakları yatırımda rehberlik yapacağız. İlk yıl 40 ev ile başlayacağız"
Belediye Başkanı Soyer, mevzuata göre 5 odanın altında pansiyon işletilemediğini, mevcut durumda bunun kayıt dışılığa neden olduğunu belirterek, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan 1 oda için bile olsa pansiyon izni verilmesi konusunda talepte bulunduklarını ifade etti.

Hiç yorum yok: