21 Ağustos 2011 Pazar

Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli’yi emlak devi yapicak

Çiğlideki Yaprak Tütün İşletmeleri Tesisleri’nin üniversiteye tahsis edilmesiyle birlikte kampüs konusunda büyük bir adım atılmış oldu. Tesisin yaklaşık 46 bin metrekarelik alanı modern ve son teknoloji sistemlerle hazırlanarak eğitime kazandırılacak. Bölge İnşaat Projelerinin Gözbebeği haline geldi bile…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önceki gün Aydın’daki programından önce İzmir’de, Vali Cahit Kıraç,İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’la toplantı yaptı.
Toplantıda Özelleştirme İdaresi’nde bulunan Yaprak Tütün İsletmesi Çiğli tesislerinin Kâtip Çelebi Üniversitesine tahsis edilmesi kararı alındı. Maliye Bakanı Şimşek konuyla ilgili çalışmaların yapılması için Özelleştirme İdaresi’ne talimat verdi. Tesislerin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle birlikte kampüs yapılanmasının burada oluşturulacağını belirten İzmir Milletvekili Prof. Dr. Tekelioğlu “Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde önümüzdeki yıl öğrenci alımına başlanılması için bir yandan gerekli başvurular yapılırken diğer yandan da fiziki yapılanma konusunda hızlı bir çalışma yürütülmektedir. Konuyla ilgili öncelikle detaylı araştırmalar yapılıp proje hazırlandı. Daha sonrasında ise projeyi İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’la birlikte Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e sunduk. Sayın Bakanımız konuyu titizlikle inceledi ve gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurumlara talimat verdi. Çiğlideki Yaprak Tütün İşletmeleri Tesisleri’nin üniversiteye tahsis edilmesiyle birlikte kampüs konusunda büyük bir adım atılmış oldu. Tesisin yaklaşık 46 bin metrekarelik alanı modern ve son teknoloji sistemlerle hazırlanarak eğitime kazandırılacak. Uzun bir sureden beri takip ettiğimiz ve Devlet Bakanımız Prof Dr Mehmet Aydın’la birlikte Maliye Bakanımıza gerekçelerini daha önceden bir kaç kere anlattığımız bu isin istediğimiz şekilde sonuçlanması sevindiricidir.” diye konuştu.
AK Parti Hükümeti olarak İzmir’le ilgili projelere büyük önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Tekelioğlu, özellikle eğitim ve sağlık konusunda AK Parti döneminde büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti. İzmir’e yeni bir devlet üniversitesi kazandırılmasının önemine değinen Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu şunları söyledi: “AK Parti Hükümeti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime büyük önem verdik. Üniversiteler şehri olarak bilinen İzmir’e bilginin üretimi, kullanımı ve yayılımında kaliteli; eğitim, öğretim ve araştırmada örnek bir dünya üniversitesi olmayı hedefleyen bir eğitim kurumu daha kazandırmaktan mutluluk duymaktayız. Hükümet olarak; evrensel değerleri temel alarak eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini, bilimsel ve etik değerler doğrultusunda, mesleki ve akademik alanda yetkin, girişimci, ekip çalışması yapabilen, kendini sürekli geliştiren, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek görevimizdir” dedi.

Kaynak: Emlak Yorumu

Hiç yorum yok: