24 Temmuz 2010 Cumartesi

Çeşme ve Bodrum’daki İstanbul mekanları

Babylon, Public, My Pavyon, KafePi ve diğerleri... İstanbul gece hayatına yön veren mekanlar yaz için güneye göçtü. İşletmecilerin baştan aşağı yeniledikleri bu mekanlar, yaz boyunca 30’ar bin konuk hedefliyor...

ÇOK değil 10-15 yıl öncesine kadar yazlık beldeler, büyükler için huzur ve dinlenme, gençler içinse hızlı aşklar ve sıkılma anlamına gelirdi. Hatta milli sörfçümüz Çağla Kubat, bir röportajında “Çeşme’deki 3 aylık tatillerde can sıkıntısından sörfe başladım” demişti...

Tabii bu durum hem Çeşme hem de Bordum için mazide kaldı. Öyle ki her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti konuk eden bu iki bölge, son yıllarda eğlencenin başkenti İstanbul’un tahtına en azından yaz aylarında ortak olmuş durumda. Hal böyle olunca, eğlencenin birçok popüler markası da yaz ayları için Bodrum’a ve Çeşme’ye göçer oldu. Sadece Starbucks ya da Kahve Dünyası gibi zincir isimlerden bahsetmiyoruz. İstanbul gece hayatına yön veren birçok önemli gece kulübü, meyhane, şarap evi ve restoran da bu yıl Bodrum ve Çeşme’de müdavimleriyle buluşuyor. Öyle ki listede bu trende start veren Babylon ve Otto’nun yanı sıra Cenk Eren’in My Pavyon’u, Emre Ergani’nin Levendiz Meyhanesi, Sezen Aksu’nun oğlu Mithatcan’ın 11.11’i ve bu yıl Şişhane’yi yerinden oynatan Public gibi onlarca isim yer alıyor.

GÖÇ MODASININ ÖNCÜSÜ BABYLON

Her yıl kışlık mekanından güneye göç edenlerin başında kuşkusuz Babylon var. Bu mekanın yetkililerinden Elif Erdost, “Yaz aylarında müdavimler tatile giderken biz de Babylon’u kapatıyorduk” diye söze başlıyor. Ancak bu durum, 2005 yazında Alaçatı Plajı’nda yapılan “Oldies but Goldies” partisiyle değişmiş. Partiye umulanın çok üstünde katılım olunca, Babylon’un işletmecileri yaz döneminde Çeşme’ye taşınma kararı vermiş.

Alaçatı ile başlayan Babylon’un yazlık operasyonu, şimdi Çeşme’de iki ayrı mekanda devam ediyor. Plaj, aktiviteler, büyük konserler ve partiler, Babylon Aya Yorgi’de gerçekleştiriliyor. Gün batımında akşam yemeği ve akustik müzik dinletileri içinse Çeşme Marina’daki Monk by Babylon tercih ediliyor.

Tabii her şey o kadar güllük gülistanlık değil. Elif Erdost, yazlık beldede bir eğlence mekanı yaratmanın zorluklarına da dikkat çekiyor: “20 dönümlük bir narenciye bahçesini neredeyse sıfırdan ele aldık. Elektrik su tesisatını bile biz kurduk. İstanbul’daki mekanı tüm öğeleriyle Alaçatı’ya taşıdık.”

Kışlık Babylon’daki birçok aktivite artık Çeşme’de de gerçekleştiriliyor. Erdost, bu yaz da konuklara özel partiler ve konserler organize edildiğini belirtiyor. Çeşme Babylon’da yoga, pilates ve beach volley gibi yaza özel aktiviteler de var. Plajda sezon boyu 30-35 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen Erdost, konser ve partilere ise yine yaklaşık 40 bin kişinin katılımını öngörüyor.

ŞİŞHANE’NİN GÖZDESİ ÇEŞME SAHİLLERİNDE

Bu yaz için Çeşme’ye taşınan bir diğer ünlü mekan da kış aylarında Şişhane’yi yerinden oynatan Public... Public’in sahibi Ayşe Kucuroğlu, mekanın kış aylarında İstanbul’un gece hayatına yön verdiğini iddia ediyor. Kucuroğlu, “İşte bu rüzgarımızı dindirmeden yazlık bir mekanda olmak istedik. Bunun için zaten aklımızda hep Çeşme vardı” diyor.

Çeşme’nin sofistike, rahat ve hayattan zevk almasını bilen havası Public’i buraya çekmiş. Hemen Beach Lemon Hotel’le bir anlaşma yapılmış ve 3 yıl için otelin önündeki Public Beach Lemon Beach’in işletmesi devralınmış. Ayşe Kucuroğlu, plajın Public tutkunları için baştan aşağı yenilendiğini açıklıyor. Plajın mimari tasarımında ise Rıfat Ergör’ün imzası var.

Public tutkunları için hazırlanan sürprizlere gelince... Kucuroğlu, bu yaz Türkiye’nin başarılı DJ’lerinin tüm yaz boyunca Public Beach’te çalacağını söylüyor. Public’in yemek mönüsü ise genç İtalyan şef Caludio Chinali tarafından hazırlanıyor. Mekanda ayrıca, aromatik masajdan pilatese birçok etkinlik de yer alacak.

Ayşe Kucuroğlu, bu yaz Public Beach’te 30 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor. Plaja girebilmek için otel müşterisi olmak gerekmiyor. Giriş ücreti ise 30 TL.

GENÇLER DE ÇEŞME’DE EĞLENİYOR

Son 6 yıldır İstanbul’daki 6 şubesiyle özellikle gençlerin gözdesi olan KafePi ise bu yaz Çeşme Dalyan’daki Sera Pi-laj’ı bünyesine katmış. 400 kişi kapasiteli plajda KafePi ile özdeşlemiş kokteyl ve lezzetleri tatmak mümkün. KafePi Group Sponsorluk ve Halkla İlişkiler Müdürü Eray Sarıgöl, kış aylarında BronxPi’de gerçekleştirilen birçok parti ve konserin de bu yaz Çeşme Sera Beach’te olacağını söylüyor. Bu arada İzmirli gençler için de ekleyelim: Zincirin 7’nci şubesinin adresi İzmir Kordon.

KafePi’nin yazlık yatırımlarına gelince... “İstanbul’daki şubelerimizdeki mutfak ekibimizden oluşan bir takım kurduk” diyen Sarıgöl, barmen ve garsonları da yine İstanbul ekibinden seçtiklerini söylüyor. Hacettepe Koyu’nun sessizliğini harekete geçirecek plajın restorasyon ve altyapısı için yapılan yatırım 300 bin liraya ulaşmış.

Rumca müziklerin yükseldiği Alaçatı’nın taşlı dar yollarına eklenen bir diğer İstanbul markası da Şarabi. Şarabi’nin sahibi Gökhan Safkan, son 10 yıldır yaz tatillerini Çeşme’de geçirdiğini belirtiyor. Hal böyle olunca markasını da buraya getirmekte tereddüt etmemiş. İstanbul’daki Şarabi mönüsünün Çeşme’ye taşındığını söyleyen Safkan, mönüye yaza uygun lezzetlerin de eklendiğini açıklıyor. Şarabi’nin çalışma ekibinin de İstanbul’dan getirildiğini ekleyelim.

ERGANİ YİNE BODRUM’DA

Açıkça söylemek gerekirse eğlence yatırımcıları için Bodrum bu yaz Çeşme’nin biraz gerisinde kalmışa benziyor. Ancak yine de bu yazın çok konuşulan birkaç yatırımcısına da ev sahipliği yapmayı başarıyor. Bunların başında ise Emre Ergani var. Eğlencenin duayen ismi, markaları için bu yaz da Bodrum’u tercih etmiş. Ergani’nin bu yaz Bardakçı Koyu’nda faaliyete soktuğu Club Virgin Bodrum Otel, kışın gece hayatının sevilen birçok mekanına da ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında Cenk Eren’in My Pavyon’u ve Aysegül İlsever’in işlettiği Levendiz Meyhanesi hemen göze çarpıyor.

Bodrum’un eğlence yatırımları açısından en popüler bölgesi Türkbükü’ndeki Maki Otel’in işletmesi Senem Çapa’ya verilmiş. Otel artık Osmanlı mutfağı ağırlıklı hizmet verecek. Yeme-içme sektörünün bir diğer markası Chocolate da Bodrum Ada Otel’in iskelesindeki yepyeni tarzıyla konuklarını ağırlıyor. Kahvenin ardından lezzetli et yemeği yemek isteyenlerse soluğu Bodrum’daki Günaydın ya da Tike’de alıyor.

Bu yaz kim nereye göçtü?

* Babylon: Kış aylarını Asmalımescit’te geçiren eğlence mekanı, yaz için Çeşme’de iki ayrı şubede faaliyetini sürdürüyor.

* 11:11 Sezen Aksu’nun oğlu Mithatcan’ın Tepebaşı’nda açtığı gece kulübü, bu yaz Alaçatı Makah Beach’te yer alıyor. Yazlık mekanda eğlence daha erken başlıyor ve konuklar yurtdışından gelen DJ’ler eşliğinde eğleniyor.

* Public: Çeşme Ilıca Lemon Hotel’de yer alan Public Beach’te isteyen sahilde pilates yapacak, dileyen DJ eşliğinde dans edecek.

* My Pavyon: Cenk Eren’in Etiler’deki gece kulübü, bu yaz Emre Ergani’nin Bodrum’daki ilk yetişkinlere özel oteli Virgin’de.

* Levendiz Rum Meyhanesi: Kışın Ergani’nin Blackk adlı gece kulübünde yer alan Levendiz Rum Meyhanesi, bu yazı Bodrum Bianca Beach’te geçiriyor. Mekanın işletmesini ise Ayşegül İlsever üstlenmiş.

* KafePi: Gençlerin gözdesi olan mekanın Taksim, Asmalımescit ve Beşiktaş’ta şubeleri bulunuyor. Çeşme’de plaj işletmeciliğine de soyunan grup, son şubesini İzmir Kordon’da açtı.

* Şarabi: Beyoğlu’nun en eski şarap evlerinden Şarabi de bu yıl Çeşme’yi üs belirlemiş.


Kaynak: Melis Tosyalı'nın haberi/Para Dergisi - 23 Temmuz 2010 Cuma 13:30

Hiç yorum yok: