1 Temmuz 2010 Perşembe

Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu 1 Ocak 2011 tarihine ertelendi


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi öngörülen binalara enerji kimlik belgesi verilmesi uygulamasının 1 Ocak 2011 tarihine ertelenmesinin planlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 Aralık 2009 tarihinde yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında, yönetmeliğine uygun yapılan binaların enerji tüketim sınıflarını ve karbondioksit (CO2) salım sınıflarını belirleyecek olan binalara "Enerji Kimlik Belgesi" verilmesi çalışmalarının yürütüldüğü ve uygulamanın 1 Temmuz 2010'da başlatılmasının öngörüldüğü anımsatıldı.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ
Enerji Kimlik Belgesi, binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ile ısıtma-soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içerecek. Enerji kimlik belgesine bakarak bir kişi oturacağı evde ne kadar enerji tüketileceğini anlayabilecek. Böylece ev satın alırken veya kiralarken yalıtımdaki eksikliklerin tespiti mümkün olacak.

Öngörülen düzenlemeyle yeni inşa edilecek binalar için enerji kimlik belgesi, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilecek. Mevcut binalara ise uyum için 2017'ye kadar süre tanınacak.

 
Kaynak: http://www.1insaat.com/tribe/textdetail/id/56717

Hiç yorum yok: