2 Temmuz 2010 Cuma

Tulip Turkuaz: Projenin yer aldığı arsalar satılıyor


Emlak Konut GYO’nun Tulip Gayrimenkul ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettiği ve mayıs ayında sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği Tulip Turkuaz projesinde yeni bir aşamaya daha gelindi.

Emlak Konut, şu anda Tulip Turkuaz projesinin üzerinde yer aldığı ve üç parselden oluşan 116 bin 483 metrekarelik arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. Ispartakule 3. Bölge’de yer alan arsanın ihale tarihi ise 15 Temmuz 2010 olarak belirlendi. İmar planlarında ikisi konut, biri ticaret alanı olarak değerlendirilen arsalar, gelir paylaşımı yöntemiyle ihale edilecek.

Emlak Konut GYO, 27 Mayıs 2010 tarihinde feshettiği proje doğrultusunda; konut satış yetkisinin fesih tarihinden itibaren kaldırılarak firmanın satış yapamayacağını açıklamıştı. Ardından Tulip Gayrimenkul’den şantiyenin de boşaltılmasını isteyen Emlak Konut, bu isteğin yerine getirilmemesi üzerine şantiyeye çevik kuvvet desteği isteme noktasına dahi gelmişti.

Tulip Gayrımenkul’ünTürkiye’deki ilk çalışması olan Tulip Towers ve Tulip Turkuaz projesinde toplam 1150 konut projelendiriliyor. Tulip Turkuaz, konuyu Hollanda hükümetine aksettirmiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül nezdinde girişimde bulunulmasını istemişti.


Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok: